Cor de Groot (15) vindt zelf zijn geld verdienen geweldig!

“Mijn oudere broer bezorgde al kranten en folders toen ik nog maar 11 was. Soms mocht ik wel eens met hem mee en daar kreeg ik dan wat voor. Vaak word ik ouder ingeschat, dus toen ik 12 was probeerde ik zelf bezorger te worden bij Reli Groep. Helaas, dat mocht echt pas als ik 13 zou worden. Tot die tijd hielp ik mijn broer nog wel eens, maar wat kan een jaar lang duren… Toen ik eindelijk 13 was mocht ik de bezorgwijk van mijn broer overnemen, dat was makkelijk, de route wist ik al uit mijn hoofd!”

Verantwoordelijke taak

Reli 3696“Mijn ouders hebben altijd gezegd dat het niet zo maar een baantje is. En daar hebben ze wel gelijk in. Bij sommige huizen krijg ik niet eens de kans de krant in de brievenbus te stoppen. Dan staan ze al in de deuropening te wachten om de krant in ontvangst te nemen. En ook die folders vinden mensen veel belangrijker dan ik dacht. Het is dus een verantwoordelijke taak.

Trouwens, de uitgever van de krant en de winkelier in de folder verwachten gewoon dat het netjes wordt bezorgd. En terecht, daar zijn we voor.” Blijft natuurlijk de vraag of zo’n baantje te combineren valt met school, Cor is leerling op het VWO. “Dat is geen enkel probleem. Als ik er een beetje tempo inzet dan ben ik in anderhalf uur klaar, zit alles tegen dan is het twee uur. Ik combineer het niet alleen met school, ik voetbal ook nog. Daar gaat pas echt tijd in zitten!”

Sparen gaat veel sneller

Zijn baantje als bezorger huis aan huis bevalt hem prima, hij doet het nu al twee jaar. Natuurlijk, bij slechte weersomstandigheden is het wel eens minder leuk, maar je doet het werk niet voor niets. Er staat een leuke vergoeding tegenover. Cor: “Zelf je geld verdienen is geweldig. Je kunt kiezen waar je het aan uitgeeft. Als ik trek heb in een snack of iets gezonds kan ik het gewoon zelf kopen. Als ik echt iets leuks wil kopen, dan gaat sparen heel wat sneller dan als je het moet hebben van je zakgeld.”