Schermafbeelding 2021 06 07 om 11.05.23
Vanaf welke leeftijd mag ik bezorgen?

Je mag beginnen met bezorgen vanaf de leeftijd van 13 jaar. We verwelkomen echter bezorgers van alle leeftijdsgroepen. Dus ongeacht je leeftijd, ben je van harte welkom om bij ons aan de slag te gaan als bezorger.

Ik heb mij ingeschreven als bezorger, wanneer krijg ik een wijk?

Zodra je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestiging per e-mail. We nemen contact met je op zodra er een beschikbare wijk bij jou in de buurt is. In het geval er op dit moment geen directe mogelijkheden zijn in jouw wijk, zetten we je op de reservelijst. Op die manier houden we je op de hoogte en ben je de eerste die we benaderen zodra er een geschikte bezorgwijk beschikbaar is.

Hoeveel betaalt een bezorgwijk?


De vergoeding die je ontvangt als bezorger wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Dit omvat het aantal adressen in jouw bezorgwijk, de moeilijkheidsgraad van bezorgen (bijvoorbeeld de afstand tussen huizen of de aanwezigheid van een flatgebouw met meerdere brievenbussen) en het aantal eventuele bijlagen. Zodra er een bezorgwijk beschikbaar is, zullen we je meer informatie verstrekken over de specifieke vergoeding voor die wijk.

Daarnaast houden we in onze administratie de gemiddelde looptijd van de wijk bij, gebaseerd op de Stukloonnorm. Dit zorgt ervoor dat je altijd ten minste het minimumloon ontvangt als vergoeding voor je werkzaamheden. We streven ernaar om een eerlijke en passende vergoeding te bieden voor het bezorgen van weekbladen.

Wat moet ik bezorgen?

Je kunt bij ons weekbladen bezorgen. Daarnaast leveren we met enige regelmaat folders aan die mee bezorgd moeten worden met het weekblad. Als we contact met je opnemen hoor je meteen welk weekblad jij kan gaan bezorgen.


Welke dagen moet ik bezorgen?

Bij ons kun je aan de slag als bezorger van weekbladen. Daarnaast kan het voorkomen dat we ook folders hebben die samen met het weekblad bezorgd moeten worden. Zodra we contact met je opnemen, informeren we je direct welk weekblad je kunt gaan bezorgen. Het kan dus voorkomen dat je naast het weekblad ook folders bezorgt. We zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de specifieke taken en verantwoordelijkheden die bij jouw bezorgwerkzaamheden horen.

Krijg ik voor het bezorgen een fietstas van jullie?

Bij Reli Groep bieden we de mogelijkheid om een fietstas of schoudertas in bruikleen te krijgen tijdens het bezorgen. Deze tassen stellen we ter beschikking om het bezorgen van de weekbladen en eventuele folders gemakkelijker te maken. Wanneer je besluit te stoppen met bezorgen, vragen we vriendelijk om de fietstas of schoudertas aan ons terug te geven. Op die manier kunnen we deze weer beschikbaar stellen aan andere bezorgers.

Hoe lang ben ik bezig met een wijk?

De bezorgtijd van een wijk kan variëren, afhankelijk van het aantal bezorgadressen en de kenmerken van de wijk. In het algemeen duurt het bezorgen van een gemiddelde wijk ongeveer anderhalf uur. Als je net begint als bezorger, kan het wat langer duren omdat je nog bekend moet raken met de wijk en het bezorgproces. Na verloop van tijd, wanneer je de wijk beter leert kennen, zal het bezorgen sneller gaan en kun je efficiënter te werk gaan. Het is een kwestie van ervaring en vertrouwdheid met de bezorgroute.

Krijg ik de weekbladen thuis bezorgd?

Ja, de weekbladen worden bij jou thuis bezorgd. Bij de aanstelling als bezorger ontvang je informatie over de bezorgdag waarop de weekbladen bij jou worden afgeleverd. Het is niet nodig om hiervoor specifiek thuis te blijven. De weekbladen worden bij jou bezorgd, zodat je ze kunt sorteren en klaarmaken voor de bezorging in jouw wijk.

Heb ik een legitimatiebewijs nodig om te kunnen bezorgen?

JJa, voor het bezorgen van weekbladen bij ons is een geldig legitimatiebewijs vereist. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Een rijbewijs is niet voldoende, omdat het geen informatie bevat over je nationaliteit. Als je afkomstig bent uit een EU-land, Liechtenstein, Noorwegen of IJsland en je wilt voor ons bezorgen, geldt dezelfde regel. Indien je niet uit deze landen komt, kun je alleen voor ons bezorgen als je een verblijfsvergunning hebt met de tekst: 'arbeid is toegestaan, een tewerkstellingsvergunning is niet vereist'. Het legitimatiebewijs wordt gebruikt om jouw identiteit en arbeidsrechtelijke status te verifiëren.

Hoe vaak krijg ik als bezorger uitbetaald?

Als bezorger bij Reli Groep ontvang je de betaling één keer per maand. De betaling vindt altijd achteraf plaats, ongeveer twee weken na het einde van de betreffende maand. Concreet betekent dit dat je rond de 15e van de maand betaald krijgt voor de voorgaande maand.

Wat moet ik doen als ik ziek ben of op vakantie ga?

Als je ziek bent of op vakantie gaat, is het belangrijk om dit aan Reli Groep door te geven. Je dient zelf een vervanger te regelen voor deze periode. Dit kan bijvoorbeeld een vriend, vriendin, broer, zus, buurtgenootje of ander familielid zijn. Als het niet mogelijk is om een vervanger te vinden, neem dan contact met ons op voor verdere ondersteuning.

Waar kan ik mijn gegevens inzien en inloggen?

Om je gegevens in te zien en in te loggen, ga je naar de website mijn.spread-it.nl. Je kunt daar direct inloggen en toegang krijgen tot al jouw gegevens.

Ik ben mijn inlogcode kwijt.
Als je je inlogcode bent kwijtgeraakt, kun je contact opnemen met onze bezorgafdeling om een nieuwe inlogcode aan te vragen. Zij kunnen je verder helpen en voorzien van de benodigde informatie om weer toegang te krijgen tot je account.

Hoe kan ik mijn wijk opzeggen?

Als je wilt stoppen met het bezorgen van de weekbladen, dien je dit schriftelijk te melden aan onze bezorgafdeling. Je kunt dit doen via e-mail of per brief. Houd er rekening mee dat je nog vier weken bezorgdienst moet vervullen voordat we een andere bezorger kunnen aanstellen. Zorg ervoor dat je de opzegging tijdig indient, zodat we de nodige regelingen kunnen treffen.

Matchen de antwoorden op deze vragen met wat jij zoekt?

Als de antwoorden op deze vragen overeenkomen met wat je zoekt, nodigen we je uit om het aanmeldformulier in te vullen. Het invullen van het formulier verplicht je tot niets. Zodra er een bezorgwijk beschikbaar is in jouw buurt, zullen we contact met je opnemen. Als je daadwerkelijk begint met bezorgen, ontvang je van ons een bezorgovereenkomst en instructies om je op weg te helpen. 

 

AANMELDEN BEZORGERS